Ι. Μαρκάκη 9, Κουμπές Χανιά
Δευτέρα – Παρασκευή 08:00π.μ.-16:00μ.μ.
28210 94433/ 83167/ 72093  Fax: 2821097410

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων

Η ιστοσελίδα www.synfan.gr θα χρησιµοποιεί τα προσωπικά δεδοµένα σας µε την ιδιότητά της ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας ∆εδοµένων (Data Controller).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί µας ηλεκτρονικά στο gdpr@synfan.gr.

Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία αναφορικά µε την επεξεργασία των Προσωπικών σας ∆εδοµένων, ή σε περίπτωση που θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε δικαίωµά σας ή να υποβάλλετε κάποιο παράπονο αναφορικά µε τα Προσωπικά ∆εδοµένα σας, µπορείτε να επικοινωνήσετε µε τον Υπεύθυνο Προστασίας ∆εδοµένων (Data Protection Officer) µας είτε τηλεφωνικά, είτε µε επιστολή στην διεύθυνση του «Συνεταιρισµού» µε την ένδειξη υπόψιν Υπευθύνου Προστασίας ∆εδοµένων ή ηλεκτρονικά στο gdpr@synfan.gr.

  • Ποια προσωπικά δεδοµένα χρησιµοποιούµε

Ο «Συνεταιρισµός» συλλέγει και τηρεί αποκλειστικά και µόνο τα προσωπικά δεδοµένα που εσείς του γνωστοποιείτε µε την εισαγωγή των αιτουµένων προσωπικών πληροφοριών στα αντίστοιχα πεδία ή/και των απαντήσεών σας στο πλαίσιο συγκεκριµένων ενεργειών που διεξάγει και οικειοθελώς δύνασθε να συµµετέχετε και είναι τα ελάχιστα απαραίτητα για σωστή λειτουργία του ιστοτόπου και των υπηρεσιών που παρέχει.

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης διαφύλαξης και προστασίας των πληροφοριών των πελατών και των συνεργατών του, ο «Συνεταιρισµός» δεσµεύεται να προστατεύει και να χρησιµοποιεί κατά τον αρµόζοντα τρόπο τα προσωπικά δεδοµένα που συλλέγονται είτε διαδικτυακά από τον παρόντα δικτυακό τόπο είτε µέσω της επικοινωνίας/συνεργασίας µε κάθε τρίτο.

Ο «Συνεταιρισµός» συλλέγει µόνον τα προσωπικά δεδοµένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους διαδικτυακούς µας επισκέπτες, έτσι ώστε να ικανοποιήσουµε τα εκάστοτε αιτήµατά σας, να µπορούµε να σας παρέχουµε ενηµέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες µας, µε αποστολή ενηµερωτικού υλικού (επιστολές, newsletter κλπ) και για να σας εξυπηρετούµε κατά τον βέλτιστο τρόπο. Όπου αναζητούνται πρόσθετες, προαιρετικές πληροφορίες, θα ενηµερωθείτε σχετικά κατά τη στιγµή της συλλογής τους.

Τα προσωπικά δεδοµένα αυτά εµπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες:

α) ∆εδοµένα ταυτότητας: περιλαµβάνουν όνοµα, επώνυµο, τίτλο κλπ Εάν επικοινωνείτε µαζί µας µέσω κοινωνικής δικτύωσης, µπορεί να περιλαµβάνεται και το όνοµα χρήστη του µέσου κοινωνικής δικτύωσης.

β) ∆εδοµένα επικοινωνίας: περιλαµβάνουν διεύθυνση αποστολής, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και αριθµούς τηλεφώνων.

γ) ∆εδοµένα συναλλαγών: περιλαµβάνουν λεπτοµέρειες σχετικές µε πληρωµές από εσάς και άλλες λεπτοµέρειες για τα προϊόντα που έχετε προµηθευτεί από εµάς.

δ) Τεχνικά δεδοµένα: περιλαµβάνουν την ηλεκτρονική διεύθυνση σύνδεσής σας µε το Internet (διεύθυνση IP), τον φυλλοµετρητή σας (browser), την τοποθεσία σας, το λειτουργικό σας σύστηµα και άλλες πληροφορίες σχετικές µε τη συσκευή που χρησιµοποιείτε για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

ε) ∆εδοµένα παρακολούθησης: περιλαµβάνουν δεδοµένα τα οποία εµείς ή άλλοι συλλέγουν µέσω cookies και παρόµοιες τεχνολογίες παρακολούθησης όπως Web beacons, pixels και mobile identifiers.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ COOKIES;

Τα cookies είναι κοµµάτια πληροφορίας µε την µορφή πολύ µικρού κειµένου, αποθηκεύονται στον browser που χρησιµοποιείς στο PC στο Smartphone & το tablet σου (Chrome, Mozilla Firefox κλπ), βοηθώντας την αποτελεσµατικότερη λειτουργία του site µας. Τα Cookies σε καµία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιµοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης & βελτιστοποίησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  1. Αναγκαία Cookies

Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι την ηλεκτρονική πληρωµή και την αποθήκευση προϊόντων στη wish-list. Χωρίς αυτά τα απολύτως απαραίτητα Cookies, πλήττεται άµεσα η οµαλή λειτουργία του e-shop αλλά υποβαθµίζεται και η προσωπική σου εµπειρία πλοήγησης µιας και βασικές e-commerce λειτουργίες υπολειτουργούν.

  1. Cookies επιδόσεων

Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά µε το πώς οι επισκέπτες χρησιµοποιούν την ιστοσελίδα. Μας επιτρέπουν να δούµε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά ή µας δείχνουν εάν αντιµετωπίζουν κάποιο πρόβληµα κατά την πλοήγηση. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και χρησιµοποιούνται µόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του www.synfan.gr.

  1. Cookies λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies «αποµνηµονεύουν» τις προτιµήσεις σου κατά την περιήγηση σου στο site µας, ώστε να µπορούµε να σου προτείνουµε τα κατάλληλα προϊόντα µε βάση τις ανάγκες σου. Με αυτά τα cookies απολαµβάνεις µια

εξατοµικευµένη εκδοχή του www.somatiofvthess.gr µε αποτέλεσµα να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάς.

  1. Cookies διαφήµισης

Αυτά τα cookies χρησιµοποιούνται για να παρέχουν διαφηµίσεις πιο σχετικές µε εσένα και τα ενδιαφέροντά σου. Χρησιµοποιούνται επίσης για την αποστολή στοχευµένης διαφήµισης ή προσφορών µε στόχο τον περιορισµό των µαζικών

, ανεπιθύµητων και ανούσιων διαφηµιστικών µηνυµάτων. Παράλληλα µας βοηθούν στη µέτρηση της αποτελεσµατικότητας των διαφηµιστικών καµπανιών.

  1. Cookies Analytics

Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και µας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούµε την αποτελεσµατικότητα των διάφορων λειτουργιών του site µας, έτσι ώστε να βελτιώνουµε συνεχώς την εµπειρία που σου προσφέρουµε.

Συγκεκριµένα:

Τρίτοι προµηθευτές, συµπεριλαµβανοµένης της Google, δύναται να εµφανίσουν διαφηµίσεις του συνεταιρισµού σε ιστότοπους στο διαδίκτυο.

Τρίτοι προµηθευτές, συµπεριλαµβανοµένης της Google, δύναται να κάνουν χρήση cookies για την ενηµέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφηµίσεων που βασίζονται σε προηγούµενη επίσκεψη του χρήστη στο δικτυακό τόπο www.synfan.gr.

To www.synfan.gr δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούµενη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της για επαναληπτικό µάρκετινγκ.

Οι χρήστες µπορούν να επιλέξουν την εξαίρεσή τους από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ.

Μπορείτε να ρυθµίσετε τον Browser σας, να σας ενηµερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να µην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

To www.synfan.gr δύναται να χρησιµοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφηµίσεις προβολής (π.χ., επαναληπτικό µάρκετινγκ, αναφορές εµφάνισης ∆ικτύου εµφάνισης Google, ενσωµάτωση του ∆ιαχειριστή καµπάνιας Doubleclick και αναφορές δηµογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων).

Χρησιµοποιώντας τις Ρυθµίσεις διαφηµίσεων, οι επισκέπτες µπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφηµίσεις προβολής και να προσαρµόσουν τις διαφηµίσεις του ∆ικτύου εµφάνισης Google.

Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιµες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.

To www.synfan.gr συµµορφώνεται µε την Πολιτική διαφηµίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισµούς για ευαίσθητες κατηγορίες και:

Χρησιµοποιεί επαναληπτικό µάρκετινγκ µε το Google Analytics για διαφήµιση στο διαδίκτυο.

To www.synfan.gr και τρίτοι προµηθευτές, συµπεριλαµβανοµένης της Google, χρησιµοποιούν µαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου µέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την ενηµέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφηµίσεων, σύµφωνα µε τις προηγούµενες επισκέψεις κάποιων χρηστών στον ιστότοπό της.

To www.synfan.gr και οι τρίτοι προµηθευτές, συµπεριλαµβανοµένης της Google, χρησιµοποιούν µαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου µέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την εκτέλεση αναφορών σχετικά µε τον τρόπο µε τον οποίο οι εµφανίσεις των διαφηµίσεών της www.synfan.gr, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήµισης και οι αλληλεπιδράσεις µε αυτές τις εµφανίσεις διαφηµίσεων και υπηρεσίες διαφήµισης σχετίζονται µε επισκέψεις στον ιστότοπό του www.synfan.gr.

To www.synfan.gr δύναται να χρησιµοποιεί τα δεδοµένα από τη διαφήµιση βάσει ενδιαφέροντος της Google ή τα δεδοµένα κοινού τρίτου µέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) µε το Google Analytics.

∆εν συλλέγουµε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδοµένων σας (αυτό περιλαµβάνει την εθνικότητά σας, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις σας, τη σεξουαλική σας ζωή, τις σεξουαλικές σας προτιµήσεις, τις πολιτικές σας απόψεις, τη συµµετοχή σας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, πληροφορίες σχετικά µε την υγεία σας και τα βιοµετρικά σας στοιχεία, καθώς και στοιχεία ποινικού µητρώου)

  • Συλλογή και σκοπός επεξεργασίας προσωπικών δεδοµένων

Η λήψη των προσωπικών δεδοµένων πραγµατοποιείται µόνο εφόσον εσείς επιλέξετε αυτοβούλως να τα παρέχετε, για παράδειγµα, δια ζώσης ή εάν επικοινωνήσετε µε email ή αν εγγραφείτε ως πελάτες των προϊόντων και υπηρεσιών του Συνεταιρισµού ή εάν συµµετέχετε σε διάφορες δράσεις/διαγωνισµούς στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης ή/και ως χρήστες του www.synfan.gr.

Η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχονται από το www.synfan.gr, συµπεριλαµβανοµένης και της παροχής υπηρεσιών online παραγγελίας των προϊόντων και υπηρεσιών µας προϋποθέτει τη διασφάλιση της δυνατότητας επικοινωνίας µαζί σας. Συνεπώς, είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή σας στο διαδικτυακό τόπο www.synfan.gr να δηλώσετε τα αληθή προσωπικά δεδοµένα που θα σας ζητηθούν.

Με την εγγραφή σας στις υπηρεσίες που παρέχονται από το www.synfan.gr συναινείτε επίσης στην αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδοµένων σας, σύµφωνα µε την παρούσα ∆ήλωση.

Σκοπός της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδοµένων, αποτελεί:

(α) η παροχή των υπηρεσιών και των προϊόντων που αιτείστε µέσω του ιστοτόπου, για την λήψη των οποίων απαιτείται η χρήση ή/και η επεξεργασία τους π.χ. Online παραγγελίες, και η συνακόλουθη υλοποίηση των συµβατικών υποχρεώσεων, στο πλαίσιο εκτέλεσης, παράδοσης και τιµολόγησης παραγγελιών υπό τις βέλτιστες συνθήκες και µε τον αποτελεσµατικότερο τρόπο,

(β) η παροχή εξατοµικευµένων υπηρεσιών και η διευκόλυνση της διαδικασίας παραγγελίας, µε σκοπό την ευκολία του χρήστη και/ή η διασφάλιση ότι το περιεχόµενο του δικτυακού τόπου παρουσιάζεται µε τον πιο αποδοτικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας. Η νοµική βάση για την επεξεργασία προσωπικών δεδοµένων για τον σκοπό αυτό είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) και άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) του κανονισµού GDPR)

(γ) επιπλέον, αλλά µόνο µε την προαιρετική συγκατάθεσή σας που αποτελεί τη νοµική βάση της επεξεργασίας σύµφωνα µε το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του κανονισµού GDPR: η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχονται από τον «Συνεταιρισµό», ιδιαίτερα µέσω του www.synfan.gr, και η λήψη διαφηµιστικού ενηµερωτικού υλικού (άµεσο µάρκετινγκ) από τον

«Συνεταιρισµό»

Τα δεδοµένα σας ενδέχεται σε κάθε περίπτωση να υποβληθούν σε επεξεργασία, ακόµη και χωρίς τη συγκατάθεσή σας, για λόγους συµµόρφωσης µε τους νόµους, τους κανονισµούς, το δίκαιο της ΕΕ (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισµού GDPR, για τη λήψη στατιστικών στοιχείων σχετικά µε τη χρήση του Ιστοτόπου και την ορθή λειτουργία του (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του Κανονισµού), και την κατοχύρωση ή υπεράσπιση των έννοµων αξιώσεων προς το συµφέρον του «Συνεταιρισµού».

Τα προσωπικά δεδοµένα εισάγονται στο σύστηµα πληροφορικής του

«Συνεταιρισµού» σε πλήρη συµµόρφωση µε τη νοµοθεσία περί προστασίας δεδοµένων, συµπεριλαµβανοµένων των προφίλ ασφάλειας και εµπιστευτικότητας και βασίζονται σε αρχές ορθής πρακτικής, νοµιµότητας και διαφάνειας όσον αφορά την επεξεργασία.

Τα δεδοµένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστηµα είναι απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν. Σε κάθε

περίπτωση, το κριτήριο που χρησιµοποιείται για τον καθορισµό της περιόδου αυτής βασίζεται στην τήρηση των προθεσµιών που ορίζει ο νόµος και στις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδοµένων, του περιορισµού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.

Όλα τα δεδοµένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε έντυπα ή αυτοµατοποιηµένα µέσα, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας και εµπιστευτικότητας.

Τα προσωπικά σας δεδοµένα δεν χρησιµοποιούνται για άλλους σκοπούς, πλην των όσων περιγράφονται στη ∆ήλωση, εκτός αν λάβουµε την προηγούµενη άδειά σας, ή εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από τον νόµο.

Ο «Συνεταιρισµός» συλλέγει «ευαίσθητα» προσωπικά δεδοµένα µόνο όταν εσείς µας προσφέρετε οικειοθελώς αυτά τα δεδοµένα ή όταν αυτά τα δεδοµένα απαιτούνται ή η συλλογή τους επιτρέπεται από το νόµο.

Σας συµβουλεύουµε να απόσχετε από την παροχή ευαίσθητων δεδοµένων, εκτός εάν αυτό απαιτείται για το σκοπό της παροχής των προσωπικών δεδοµένων ή αν δια της παρούσας συναινείτε στη χρήση αυτών των δεδοµένων.

Ο «Συνεταιρισµός» µπορεί να ζητήσει από εσάς να της παρέχετε ορισµένα προσωπικά δεδοµένα για την αποστολή ενηµερωτικών µηνυµάτων σχετικά µε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ή/και σχετικών προσφορών και ανακοινώσεων. Μπορεί επίσης να ζητά την άδειά σας για ορισµένες χρήσεις των προσωπικών σας δεδοµένων και µπορείτε είτε να συναινέσετε ή να αρνηθείτε αυτές τις χρήσεις. Εάν επιθυµείτε συγκεκριµένες υπηρεσίες ή επικοινωνίες, όπως ένα ηλεκτρονικό ενηµερωτικό φυλλάδιο (newsletter), θα έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε από τον σχετικό κατάλογο παραληπτών οποτεδήποτε ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχονται σε κάθε επικοινωνία. Εάν αποφασίσετε να διαγραφείτε από κάποια υπηρεσία ή επικοινωνία, θα προσπαθήσουµε να διαγράψουµε τα δεδοµένα σας το συντοµότερο δυνατό, παρόλο που µπορεί να χρειαστούµε ορισµένο χρόνο ή/και πληροφορίες πριν µπορέσουµε να επεξεργαστούµε το αίτηµά σας.

  • Άτοµα που έχουν πρόσβαση στα Προσωπικά ∆εδοµένα και ∆ιαβίβαση

Προσωπικών ∆εδοµένων

Τα ∆εδοµένα υποβάλλονται σε επεξεργασία µε ηλεκτρονικά και χειροκίνητα µέσα σύµφωνα µε τις διαδικασίες και τις πρακτικές που σχετίζονται µε τους προαναφερθέντες σκοπούς και είναι προσβάσιµα από το προσωπικό του Υπευθύνου επεξεργασίας που είναι εξουσιοδοτηµένο να επεξεργάζεται τα Προσωπικά ∆εδοµένα και τους επιβλέποντες και ειδικότερα τους υπαλλήλους που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: τεχνικό προσωπικό, προσωπικό ΤΠ και διοικητικό προσωπικό, υπεύθυνοι προϊόντων, καθώς και άλλα µέλη του

προσωπικού που πρέπει να επεξεργαστούν τα δεδοµένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο «Συνεταιρισµός» δεν διαβιβάζει προσωπικά δεδοµένα σε τρίτους.

Σε ορισµένες περιπτώσεις, ο «Συνεταιρισµός» ενδέχεται να µοιραστεί τα προσωπικά σας δεδοµένα µε διάφορες εταιρείες ή παρόχους υπηρεσιών που συνεργάζονται µαζί της, προκειµένου να ανταποκριθεί στα αιτήµατά σας ή σε φυσικά ή νοµικά πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η εκτέλεση της επεξεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα σας ενηµερώσουµε εκ των προτέρων και θα λάβουµε την προηγούµενη συναίνεσή σας. Τα άτοµα που έχουν πρόσβαση στα δεδοµένα είναι υποχρεωµένα να τηρούν την εµπιστευτικότητα αυτών των δεδοµένων.

Τα ∆εδοµένα µπορούν να κοινοποιηθούν, επίσης σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Τρίτες Χώρες»): α) σε θεσµικά όργανα, αρχές, δηµόσιους φορείς για θεσµικούς σκοπούς, β) σε επαγγελµατίες, ανεξάρτητους συµβούλους – είτε εργάζονται ατοµικά είτε συλλογικά – και άλλα τρίτα µέρη και παρόχους που παρέχουν στον Υπεύθυνο επεξεργασίας δεδοµένων εµπορικές, επαγγελµατικές ή τεχνικές υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του Ιστοτόπου (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και Cloud Computing) για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και για την υποστήριξη της Εταιρείας στην παροχή των υπηρεσιών που ζητήσατε και γ) σε τρίτα µέρη σε περίπτωση συγχωνεύσεων, εξαγορών, µεταβιβάσεων επιχειρήσεων ή υποκαταστηµάτων τους, ελέγχων ή άλλων έκτακτων πράξεων.

Οι αναφερόµενοι παραλήπτες λαµβάνουν µόνο τα απαραίτητα δεδοµένα για τις αντίστοιχες λειτουργίες τους και αναλαµβάνουν δεόντως την επεξεργασία τους µόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύµφωνα µε τους νόµους περί προστασίας δεδοµένων. Τα ∆εδοµένα ενδέχεται επίσης να κοινοποιηθούν στους άλλους νόµιµους παραλήπτες που προσδιορίζονται κατά καιρούς από τους ισχύοντες νόµους. Με εξαίρεση τα ανωτέρω, τα ∆εδοµένα δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, που δεν εκτελούν καθήκοντα εµπορικού, επαγγελµατικού ή τεχνικού χαρακτήρα για τον Υπεύθυνο επεξεργασίας και δεν θα διαδίδονται. Τα άτοµα που λαµβάνουν τα δεδοµένα θα τα επεξεργάζονται, ανάλογα µε την περίπτωση, ως Υπεύθυνοι επεξεργασίας των δεδοµένων, Εκτελούντες την επεξεργασία ή πρόσωπα εξουσιοδοτηµένα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδοµένα για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία περί προστασίας δεδοµένων.

Όσον αφορά τη µεταφορά δεδοµένων εκτός της ΕΕ, ακόµη και σε χώρες των οποίων οι νόµοι δεν εγγυώνται το ίδιο επίπεδο προστασίας του απορρήτου των

προσωπικών δεδοµένων µε αυτό που παρέχει το δίκαιο της ΕΕ, ο Υπεύθυνος επεξεργασίας ενηµερώνει ότι η µεταφορά θα πραγµατοποιείται σε κάθε περίπτωση σύµφωνα µε τις µεθόδους που επιτρέπονται από τον GDPR, όπως για παράδειγµα µε βάση τη συγκατάθεση του χρήστη, µε βάση τις τυποποιηµένες συµβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας µέρη που συµµετέχουν σε διεθνή προγράµµατα για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδοµένων ή που υλοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Τα δικαιώµατά σας αναφορικά µε τα Προσωπικά ∆εδοµένα

Εφόσον το επιθυµείτε, µπορείτε να αιτηθείτε οποτεδήποτε να ενηµερωθείτε σχετικά µε τα προσωπικά σας δεδοµένα που τηρούνται από τον Συνεταιρισµό, τους αποδέκτες τους, τον σκοπό της τήρησης και της επεξεργασίας τους καθώς και την τροποποίηση, διόρθωση ή τη διαγραφή τους, αποστέλλοντας σχετικό ηλεκτρονικό µήνυµα στην διεύθυνση www.synfan.gr από την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας την οποία έχετε δηλώσει. Επίσης, έχετε το δικαίωµα να αναθεωρήσετε τα προσωπικά δεδοµένα που τηρούµε και γενικά να ασκήσετε κάθε δικαίωµα που προβλέπεται από τη νοµοθεσία για την προστασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα προσωπικά δεδοµένα που µας γνωστοποιείτε µέσω του www.synfan.gr, είτε κατά την εγγραφή σας είτε και σε µεταγενέστερο στάδιο, συλλέγονται και τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύµφωνα µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα. και συγκεκριµένα, σύµφωνα µε την τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, ως ισχύουν αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισµού Προστασίας ∆εδοµένων (ΕΕ) 2016/679 καθώς και της οδηγίας 95/46/ΕΚ, περί προστασίας προσωπικών δεδοµένων.

∆ιατηρείτε, µετά από αίτηµά σας, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 15 –

22 του GDPR:

  • ∆ικαίωµα ενηµέρωσης σχετικά µε τα προσωπικά δεδοµένα που τηρούµε για εσάς.
  • ∆ικαίωµα διόρθωσης των προσωπικών δεδοµένων σας.
  • ∆ικαίωµα συµπλήρωσης των προσωπικών δεδοµένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδοµένα αυτά είναι αναγκαία για τους σκοπούς επεξεργασίας των δεδοµένων σας.
  • ∆ικαίωµα για διαγραφή των προσωπικών δεδοµένων σας. Ορισµένα δεδοµένα θα διαγράφονται µόνο µετά από µια καθορισµένη περίοδο διακράτησης, για παράδειγµα επειδή σε ορισµένες περιπτώσεις υποχρεούµαστε εκ του νόµου να διατηρούµε τα δεδοµένα, ή επειδή τα δεδοµένα απαιτούνται για την εκπλήρωση των συµβατικών µας υποχρεώσεων απέναντι σε εσάς.
  • ∆ικαίωµα δέσµευσης των προσωπικών δεδοµένων σας: σε ορισµένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόµο, θα δεσµεύσουµε τα δεδοµένα σας, εάν µας το ζητήσετε. Περαιτέρω επεξεργασία δεσµευµένων δεδοµένων γίνεται µόνο σε πολύ περιορισµένη έκταση.
  • ∆ικαίωµα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, η οποία µπορεί να γίνει ανά πάσα στιγµή.
  • ∆ικαίωµα για προβολή αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας των δεδοµένων σας.

Μπορείτε ανά πάσα στιγµή να προβάλετε αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών δεδοµένων σας στο µέλλον, εάν επεξεργαζόµαστε τα δεδοµένα σας στη βάση µίας εκ των νοµικών αιτιολογήσεων που προβλέπονται στο άρθρο 6 §§ 1ε) και 1στ) του Κανονισµού (ΕΕ) 2016/679. Εάν προβάλετε αντιρρήσεις, θα σταµατήσουµε την επεξεργασία των δεδοµένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόµιµοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους. Η επεξεργασία των δεδοµένων σας για σκοπούς διαφήµισης δεν συνιστά νόµιµο λόγο.

  • Ασφάλεια των Προσωπικών ∆εδοµένων

Ο «Συνεταιρισµός» εφαρµόζει συγκεκριµένες διαδικασίες τεχνικής και οργανωτικής ασφαλείας, προκειµένου να προστατεύει τα προσωπικά δεδοµένα και πληροφορίες από απώλεια, κακή χρήση, µεταβολή ή καταστροφή. Οι συνεργάτες µας που µας υποστηρίζουν στη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου και των ψηφιακών υποδοµών, επίσης συµµορφώνονται µε αυτές τις διατάξεις. Ο «Συνεταιρισµός» έχει διασφαλίσει την συµµόρφωση των συνεργαζόµενων Συνεταιρισµών στην πολιτική GDPR και δε φέρει ουδεµία ευθύνη για οποιαδήποτε αθέµιτη ενέργεια αυτών επι των προσωπικών δεδοµένων.

  • Σύνδεσµοι σε άλλους ιστότοπους

Αυτή η Πολιτική απορρήτου ισχύει µόνο για τον Ιστότοπο που ορίζεται παραπάνω. Παρόλο που ο Ιστότοπος µπορεί να περιέχει συνδέσµους προς άλλους ιστότοπους (γνωστοί ως ιστότοποι τρίτων), σας ενηµερώνουµε ότι ο

«Συνεταιρισµός» δεν έχει πρόσβαση ούτε χρησιµοποιεί συστήµατα παρακολούθησης των cookies, διαδικτυακούς φάρους ή άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης των χρηστών που ενδέχεται να είναι ενεργές στους ιστότοπους τρίτων µερών, το περιεχόµενο και το υλικό που δηµοσιεύονται σε αυτούς ή στις µεθόδους επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδοµένων. Για το λόγο αυτό, ο «Συνεταιρισµός» αρνείται ρητώς οποιαδήποτε ευθύνη για τέτοια θέµατα. Εποµένως, θα πρέπει να επαληθεύετε τις πολιτικές απορρήτου τέτοιων ιστότοπων τρίτων µερών και να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά µε τους όρους και τις προϋποθέσεις και τον τρόπο µε τον οποίο επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδοµένα.

  • Πώς αποθηκεύουµε τα δεδοµένα και για πόσο καιρό

Σύµφωνα µε το άρθρο 5 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισµού GDPR, οι υπολογιστές και τα προγράµµατα που χρησιµοποιεί ο «Συνεταιρισµός»

δηµιουργούνται µε τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η χρήση των προσωπικών στοιχείων και των στοιχείων ταυτοποίησης. Τα δεδοµένα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία µόνο στον βαθµό που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική και θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστηµα είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη των συγκεκριµένων επιδιωκόµενων σκοπών. Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιµοποιείται για τον καθορισµό της περιόδου αποθήκευσης βασίζεται στη συµµόρφωση µε τις προθεσµίες που επιτρέπονται από το νόµο και τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδοµένων, του περιορισµού της αποθήκευσης ή της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων µας.

  • Επίλυση παραπόνων, καταγγελιών

Σύµφωνα µε τον Γενικό Κανονισµό Προσωπικών ∆εδοµένων, ο

«Συνεταιρισµός» δεσµεύεται να επιλύσει παράπονα ή καταγγελίες σχετικά µε την συλλογή ή χρήση προσωπικών δεδοµένων.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται µε οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδοµένων, µπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, τ.κ. 115 23, Αθήνα, www.dpa.gr

  • Αναθεωρήσεις της ∆ήλωσης

Ο «Συνεταιρισµός» διατηρεί το δικαίωµα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί περιοδικά την παρούσα ∆ήλωση, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Σε περίπτωση που πραγµατοποιηθούν αλλαγές, ο «Συνεταιρισµός» θα καταγράφει την ηµεροµηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην παρούσα

∆ήλωση και η επικαιροποιηµένη ∆ήλωση θα ισχύει για εσάς από την ηµεροµηνία αυτή. Σας ενθαρρύνουµε να µελετάτε κατά περιόδους την παρούσα

∆ήλωση προκειµένου να εξετάζετε εάν υπάρχουν τυχόν αλλαγές στον τρόπο µε τον οποίο διαχειριζόµαστε τα προσωπικά σας δεδοµένα.

© Copyright 2022. All rights reserved. Σχεδιασμός: THE DESIGN BAR | Yλοποίηση: TRP
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram